NOGOMET

UOČI DERBIJA PROTIV ŠAMPIONA Hurtić: Možemo pobijediti Zrinjskog

Sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

Fena

30.7.2016

Nogometaši Sarajeva u svom drugom ovosezonskom nastupu u Premijer ligi BiH sutra na Koševu dočekuju akutelnog prvaka ekipu Zrinjskog.

Šef stručnog štaba Sarajeva Almir Hurtić danas je na pres-konferenciji istakao da je stanje u ekipi dobro, te da su igrači spremni i "jedva čekaju da izađu na teren".

- U protekloj sedmici smo analizirali utakmcu sa Željezničarom, odigrali smo i dvije prijateljske utakmice s laganim ritmom, a zatim se fokusirali na predstojeću utakmicu sa Zrinjskim, koja nam je veoma bitna. Mislimo da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji. Momci su spremni za derbi - kazao je Hurtić.

U osvrtu na protivnika prvi strateg FK Sarajeva je izjavio da Zrinjski ima odličan igrački kadar, koji ima kontinuitet. 

- Sigurno je da su možda u prednosti u odnosu na nas, jer su uigraniji i dugo su skupa. To je njihova  prednost, ali i mi imamo kvalitet, vjerujemo u sebe i mislim da možemo pobijediti u toj  utakmici, koja će biti neizvjesna do kraja - rekao je Hurtić.

Po njegovim riječima, stanje u ekipi je dobro, svi  igrači su zdravi, osim ranije povrijeđenih Mihojevića i Kovačevića.

- Duljević i Benko su još uvijek tu, treniraju s nama. Bili su u konkurenciji i protiv Žejezničara, a tako će biti i u ovoj utakmici - rekao je Hurtić.

ahmetovic

Ahmetović: Strijelac protiv Željezničara

Novi napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović, koji je u svom prvom nastupu bio strijelac u derbiju protiv Željezničara, također očekuje tešku i zahtjevnu utakmicu.

- Znamo o kakvom se protivniku radi. To je ekipa koja je svih ovih godina imala najmanje promjena u sastavu. U svoje redove ciljano dovode pojačanja, na pozicijama koje su im najpotrebnija. Ciljano idu iz utakmice u utakmicu, igraju na rezultat, onoliko koliko im je potrebno. Mi ulazimo sto posto spremni u utakmicu, radli smo dobro, nema povreda i nadam se povoljnom rezultatu - kazao je Ahmetović.   

Derbi susret 2. kola između  ekipa Sarajeva i Zrinjskog bit će odigran sutra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 19.45 sati.