KOLUMNE

Povratak "Nadrealista"

Ličnost dana Zenit Đozić

Autor:E. B.

30.7.2016

Popularni "Nadrealisti" snimani su prije 25 godina, a brojne gledaoce ispred malih ekrana nasmijavali su kako u našoj zemlji tako i zemljama regije. Njihova specifičnost ogleda se i u tome što su mnoga dešavanja u BiH i svijetu predvidjeli.

Šaljive teme na račun društva i politike osmišljavao je i Zenit Đozić, koji je bio dio ekipe "Nadrealista". U periodu od 2007. do 2008. godine, zajedno s prijateljem Mirkom Srdićem, poznatijim kao Elvis J. Kurtović, realizirao je "Nadreality show".

Nove pilot-epizode za ovaj šou bit će snimane u septembru, a uloge će ostvariti uglavnom stara ekipa, dok će biti i novih lica.

S obzirom na to da je pravi humor teško iznijeti pred publiku, Đoziću je trebalo nekoliko godina da se odluči na realizaciju novih epizoda, dok im ni finansijska situacija nije išla naruku. Još nije poznato na kojem televizijskom kanalu će biti prikazivan "Nadreality show", a pilot-epizode će ponuditi emiterima u našoj zemlji i regiji.

Zenit Đozić rođen je 8. oktobra 1961. godine u Bugojnu. Poznat je kao jedan od idejnih tvoraca "Novog primitivizma", a gledaoci ga se najviše sjećaju upravo po ulozi u "Top listi nadrealista“. Danas živi u Sarajevu sa suprugom Aidom i sinovima Benjaminom i Adijem.