NOGOMET

FK ŽELJEZNIČAR: Utvrđen ukupan iznos štete na "Grbavici"

Nakon nereda na posljednjem derbiju

Redakcija

29.7.2016

Rukovodstvo Fudbalskog kluba (FK) Željezničar saopćilo je da ukupan iznos štete koju su navijači FK Sarajevo napravili na utakmici prvog kola BH Telecom Premijer lige BiH iznosi 20.219,00 KM + PDV.

Iako se slijedom pojedinih medijskih natpisa u javnosti stvorila percepcija da se šteta na stadionu "Grbavica" ogleda samo u uništenim stolicama, rukovodstvo Kluba u saopćenju je navelo i ostale detalje štete.

"Zajedničkim uviđajem, koji je održan u ponedjeljak, a na kojem su prisustvovali predstavnici MUP-a KS, FK Sarajevo i FK Željezničar, utvrđeno je da su 803 stolice na sjevernoj tribini stadiona 'Grbavica' uništene, te da će za adekvatnu popravku biti potrebna kupovina i montaža novih stolica. Pored toga, radovi na sanaciji štete podrazumijevat će: zamjenu i postavku nove ulazne kapije, zamjenu i postavku novih ulaznih vrata u toalet, zamjenu i postavku dva nova vodokotlića, zamjenu četiri baterije za vodu, postavku i betoniranje nove metalne ograde, zamjenu evakucione kapije, zamjenu tri postolja za reklame, zamjenu i postavku tri nova reklamna bannera, zamjenu i postavku nove žičane ograde, te zamjenu i postavku novih šest osigurača za struju", kaže se u saopćenju.

Rukovodstvo Željezničara izražava nadu da se ovakvi ili slični incidenti neće ponoviti na "Grbavici", te da će MUP KS i NS/FS BiH postati partneri u procesu poboljšanja sigurnosti i ugođaja na svim utakmicama.

FK Sarajevo prethodno se oglasio saopćenjem za javnost, u kojem je naveo kako izražava žaljenje za materijalnom štetom koju je na "Grbavici" nanio manji broj neodgovornih pojedinaca.

"U skladu sa važećim pravilnicima NS/FS BiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničaru nastalu štetu u sektoru na tribini 'Sjever' stadiona 'Grbavica', sa kojeg su navijači našeg kluba posmatrali utakmicu", kaže se u saopćenju kluba sa Koševa.