VIJESTI

Počinje obnova 26 povratničkih kuća u Derventi

Trebalo bi da do kraja godine usele u nove domove

Fena

29.7.2016

Dvadeset šest povratničkih porodica u Derventi trebalo bi da do kraja godine usele u nove domove. 

Njihove kuće se obnavljaju u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrijednost radova je 840.000 konvertibilnih maraka.

-Veliko mi je zadovoljstvo što će ove porodice dobiti krov nad glavom i riješiti svoje egzistencijalno pitanje. Krajem maja smo sa korisnicima iz Dervente potpisali ugovore o obnovi stambenih jedinica, nakon čega su provedene javne nabavke, a današnjim potpisivanjem Ugovora sa izvođačem radova napravili smo još jedan, veliki korak ka izgradnji stambenih jedinica i trajnom stambenom zbrinjavanju povratnika u Derventu - rekao je ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

Istakao je da proces stambenog zbrinjavanja i integracije povratnika nije lak posao, ali da Vlada i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS-a svakodnevno provode aktivnosti kako bi se ovaj proces olakšao. 

Ministar je najavio da će već u narednim sedmicama biti organizovano uvođenje izvođača u radove, nakon čega će početi gradnja kuća za povratnike u Derventi. 

Ugovor za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i izgradnji 26 stambenih jedinica u ovoj općini potpisan je sa firmom „Progres gradnja“ d.o.o. Banja Luka.