VIJESTI

ISAKOVIĆ: Znanje i edukacija mladih najbolja investicija za bolju budućnost

Učestvovao je u Berlinu, u okviru Međunarodnog simpozijuma o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu

Fena

29.7.2016

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Isaković učestvovao je u Berlinu, u okviru Međunarodnog simpozijuma o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu, u debati o ulozi parlamenata i obrazovnih sistema u razvoju kulture mira.

Isaković, koji je i predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH, istakao je značaj saradnje parlamenata kroz radna tijela, grupe prijateljstva, kao i kroz učešće u multilateralnim parlamentarnim organizacijama i komitetima.

Govoreći pred brojnim istaknutim parlamentarcima, predstavnicima izvršne vlasti, naučnim radnicima, te urednicima uticajnih medija iz Evrope i arapskog svijeta, Isaković je naglasio da znanje i edukacija mladih, posebno u vezi s nacionalnim, vjerskim i kulturološkim različitostima, predstavlja najbolju investiciju za bolju i srećniju budućnost.

Međunarodni simpozijum o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu, kojeg je organizovao berlinski Institut za kulturalnu diplomatiju i koji će trajati do 30. jula, ima ambiciju da učesnicima predstavi i istakne najbolje prakse vođenja ove vrste diplomatije u zemljama arapskog svijeta, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.