VIJESTI

BURZIĆ: Na predmetu ''Leutar'' radimo vrlo ozbiljno!

Glavna tužiteljica KS

M. Aš.

29.7.2016

Dalida Burzić, glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, kazala je jučer u izjavi za „Avaz“ da su netačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima, a tiču se novih dokaza do kojih je došla Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) o atentatu na Jozu Leutara, bivšeg zamjenika MUP-a FBiH.

Prema tim medijskim izvještajima koji su objavljeni prekjučer, istraga SIPA-e je pokazala da su Leutara ubili isti ljudi koji su nekoliko mjeseci ranije likvidirali i policajca Antu Valjana iz Travnika, što je Burzić odlučno demantirala, a posebno izjave da je istraga koja se vodi u završnoj fazi i da je izvještaj dostavljen Tužilaštvu KS.

- Pouzdano mogu reći da je ta priča oko Valjana i Leutara netačna i da je riječ o dezinformacijama. Ono što ja mogu zvanično reći jeste da se na ovom predmetu radi vrlo ozbiljno i da se neke stvari ne mogu završiti tako brzo. Jer neke stvari su stajale godinama. Ali predmet ide svojim tokom. Nikakav mi izvještaj nismo dobili - rekla nam je Burzić.

Ne postoje još nikakve zvanične informacije iz istrage s kojima je Tužilaštvo KS upoznato, kaže Burzić, a pogotovo neke nove okolnosti.

- Sve što se spominje u medijima samo su špekulacije. Sve ove stvari iz istrage su s oznakom službene tajne i ''strogo povjerljivo''. Mi radimo vrlo ozbiljno i, kada dođemo do nekih rezultata, upoznat ćemo s tim javnost. To što se spominje u medijima jesu špekulacije koje su dobivene na nekoj kafi - istakla je Burzić.