LIFESTYLE

BLUDNIK Policajac imao seks 98 puta tokom radnog vremena

Nakon istrage John Worden podnio ostavku

(E. Ma.)

28.7.2016

Policijski službenik iz Wisconsina podnio je ostavku nakon što je interna istraga pokazala da je imao spolni odnos približno 100 puta dok je bio na dužnosti, čime je povrijedio radnu etiku i brojne procedure.John Worden je odstupio s dužnosti u Policijskoj upravi Hudson u zapadnom Wisconsinu nakon što je priznao optužbe.

- Žao mi je. To je bila greška. Ja sam povrijedio puno ljudi i to je upropastio moj život - kazao je Worden.

Policija je saopćila da je u razdoblju od osam mjeseci Worden proveo oko četiri do šest sati tokom svakog radnog dana koristeći službeni telefon za privatne pozive, lagao nadređene o tome šta je učinio za vrijeme radnog vremena i imao seks na poslu 98 puta. Worden je tu radio od 2008. godine.

Glavni šef Hudson policija Marty Jensen rekao je da je istraga potekla iz prigovora žene koja je tvrdila da je bila u vezi s Wordenom mjesecima.

- Dana 15. aprila 2016. godine Policijska uprava Hudson dobila je tužbu građanke koja je optužila Hudsona za nedolično ponašanje tokom službe. Zbog ozbiljnosti optužbi Worden je istog dana dobio službeni dopust, a nakon toga je priznao i podnio ostavku - rekao je Jensen.

Žena je podnijela prijavu jer je bila pogođena načinom na koji je njihov odnos završio te da bi, kako je rekla, spriječila Wordena da iskoristi svoju poziciju kako bi joj zagorčao život.

Worden se branio riječima da nije imao seks u vrijeme radnog vremena, nego tokom pauza za ručak.