CRNA HRONIKA

BANJA LUKA Nemanja Umjenović automobilom nasrnuo na policijsku patrolu

Prethodno razbio staklo na kafiću

Redakcija

28.7.2016

Nemanja Umjenović (25) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je razbio staklo na kafiću benzinske pumpe “Tiško benz” u naselju Lauš, a onda je automobilom nasrnuo na policajca, koji je pokušao da ga zaustavi.

Cijeli slučaj dogodio se tri sata poslije ponoći. Nezvanično saznajemo da je Umjenović tražio od prodavača da mu da deset “red bullova”, a kada je on to odbio, Umjenović je polupao staklo.

To je prijavljeno policiji, koja je krenula na pumpu, ali su usput uočili Umjenovića u automobilu. Kada su pokušali da ga zaustave, on je vozilom krenuo prema patroli. Vidjevši šta mu se sprema, policajac je skočio ustranu, čime je izbjegao udar, ali je u padu zadobio lakše povrede zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć. Umjenović je tada uspio pobjeći, ali je ubrzo pronađen i uhapšen. U policiji je odbio alkotest i ukazivanje medicinske pomoći, a nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Umjenović je odranije poznat policiji. Osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja pljačke “Hypo Alpe-Adria banke” u maju 2011. Godinu ranije, izboden je nožem u tuči u naselju Lauš, dok je 2015. hapšen u akciji “Sjenka” zbog sumnje da je, zajedno s više osoba, provaljivao u markete i trafike, iz kojih su krali cigarete.