VIJESTI

Softić i Isaković razgovarali sa zamjenikom predsjedavajućeg Parlamenta Omana

Uokviru Međunarodnog simpozija o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu

Fena

28.7.2016

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i zastupnik u Predstavničkom domu PSBiH Mirsad Isaković sastali su se u Berlinu, u okviru Međunarodnog simpozija o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu, sa zamjenikom predsjedavajućeg Parlamenta Sultanata Oman Muhamedom Abubekr Al Hasanijem.

Tokom susreta sagovornici su se složili da postoje brojne mogućnosti za unapređenje bilateralne saradnje između PSBiH i Parlamenta Omana, te posebno naglasili potrebu za razvojem ekonomske saradnje.

Predsjedavajući Softić pozvao je poslovne ljude iz Omana da učestvuju u radu Sarajevo biznis foruma, kao i na poslovnim sajmovima u BiH, s ciljem upoznavanja o konkretnim projektima u čijoj bi realizaciji mogli učestvovati.

Predsjedavajući Al Hasani sa zadovoljstvom je potvrdio da parlamentarni diplomatski kanali pružaju odlične mogućnosti uspostavljanja kvalitetnih političkih i poslovnih veza između dvije zemlje.

S tim u vezi Al Hasani je izrazio želju za skorom razmjenom posjeta parlamentarnih delegacija Omana i Bosne i Hercegovine koje mogu otvoriti nove puteve saradnje dvije države, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.