SARAJEVO

Već u septembru prvi pacijenti u "Kumrovcu"

SAZNAJEMO Do 20. avgusta bit će završena obnova zgrade

Mi. H.

27.7.2016

Obnova Doma zdravlja „Kumrovac“ bit će završena do 20. avgusta, nakon čega ćemo početi s useljavanjem u nove i ljepše prostorije za rad, kazao je za „Dnevni avaz“ direktor Domova zdravlja Fuad Husić, kojeg smo jučer zatekli u obilasku gradilišta.

Ispoštovan rok

- Prema dosadašnjoj dinamici rada, bit će ispoštovan rok koji je izvođaču radova dala Vlada KS, tako da će pacijenti u obnovljeni Dom zdravlja na preglede moći dolaziti već od početka septembra. Usluge će biti bolje nego prije jer nam je zdravlje građana na prvom mjestu – rekao je Husić.

fuad-husic

Husić: Parking sa 100 mjesta 

Prema njegovim riječima, do sada je završen prvi i drugi sprat, a bolesnici koji dođu na liječenje u ovu ustanovu više neće biti primorani po okolnim ulicama parkirati i ostavljati vozila.

- Vodili smo o svemu računa, tako da će ispred DZ biti napravljeno skoro 100 parking mjesta i prilaz za pacijente koji se slabo kreću ili su u invalidskim kolicima – rekao nam je Husić.

Obilazak DZ
 
Otkrio nam je i to da će naredne srijede u društvu s premijerom Elmedinom Konakovićem obići i ostale domove zdravlja, a prioritet će biti oni u Vogošći i Ilijašu.