CRNA HRONIKA

MUP KS Uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili BMW

U ulici Franca Lehara u općini Centar

Fena

27.7.2016

U utorak u 23.45 sati, obaviještena je I PU da su istog dana oko 22.20 sati u ulici Franca Lehara, općina Centar, dvije N.N. osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad B.R iz Sarajeva.

Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem, od B.R. otuđila motorno vozilo BMW, a zatim se istim udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

U utorak oko 20.10 sati u mjestu Gradac, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i udara u zemljani nasip, a potom prevrtanja na krov, motornog vozila “Peugeot 206”, reg. oznake O41-E-450, kojim je upravljao vozač E.E,, rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu. U toj nezgodi teže povrede opasne po život zadobila je putnica iz navedenog vozila S.E. rođena 1995.godine, nastanjena u Sarajevu, a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju. Lakše povrede je zadobio vozač E.E.. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak mašinske struke. 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 30 saobraćajnih nezgoda, od toga 27 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba teže i tri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, 10 osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUPKS-a.