VIJESTI

SREBRENICA Bira se najljepše dvorište i balkon

Konkurs turističke zajednice

Autor:S. SMAJLOVIĆ

27.7.2016

Turistička zajednica  i Općina Srebrenica već nekoliko godina provode prijeratnu akciju „Biramo najljepše dvorište i balkone“. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se više od dvadeset vlasnika kuća i dvorište iz grada i sela.

vrt2

Balkon Šefije Salimović, mahala Efendići

Stručna komisija ovih dana obilazi sve aplikante ove akcije, fotografiše dvorišta i balkone, a nakon toga će proglasiti i nagraditi tri najljepša dvorišta i balkone. Sudeći po dosadašnjem pregledu, komisija će imati težak zadatak, jer u gradu i selima ima dosta lijepo uređenih kuća, ukrašenih raznim cvijećem i ružama.

vrt4

Za najbolje uređeno seosko dvorište šansu za nagradu ima Hidajet Merdžić iz Gostilja, a za gradsko Mirsad Siručić iz naselja Crvena Rijeka, koji u svom dvorištu ima uređen „Mujagin han“

vrt3

Kuća Refke Smajlović, naselje Hrid

U uži krug za najbolji  balkon ušli su Šefija Salimović i njena komšinica Hajra Salimović iz naselja Efendići, te Refka Smajlović iz Hrida.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada bit će obavljeno na kulturno-zabavnoj manifestaciji "Srebrenica kao nekad", koja će u gradskom parku biti održana 6. avgusta.