KOLUMNE

Sjajan početak

LIČNOST DANA Miralem Pjanić

M. T.

27.7.2016

Godila mu ta očekivanja ili ne, Miralema Pjanića Juventus je doveo da mu bude novi Andrea Pirlo, fudbaler čiji će lucidni potez prelomiti tvrdu utakmicu, slobodnjak riješiti meč, a kontrola lopte zadržati vodstvo. 

Italijani, pa tako i Juventus, odavno nisu na glasu po rastrošnosti i dobro znaju za kakvog su igrača dali gotovo 70 miliona maraka, igrača koji ima predispozicije da vodi ekipu do novih pobjeda. I taj isti igrač Miralem Pjanić jučer je u debitantskom nastupu za italijanskog šampiona potvrdio da može biti upravo takav fudbaler. 

U prijateljskoj utakmici protiv Totenhema, odigranoj u Melburnu, Pjanić je u pobjedi od 2:1 odigrao nešto više od sat i zabilježio asistenciju za drugi pogodak svog tima. Da je bilo malo više sreće, postigao bi i gol, no i ovako je i više nego zadovoljio očekivanja trenera Juventusa Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri), koji je za njega imao samo riječi hvale.  

Ako je suditi po jutru, Pjanića (rođen 2. aprila 1990. godine u Kalesiji) čeka lijep mandat u slavnom italijanskom klubu, za koji će ubuduće, upravo zbog njega, navijati i veliki broj Bosanaca i Hercegovaca.