VIJESTI

Bh. olimpijce ugostio ministar Osmanović

Predstavljaju BiH na Igrama u Riju od 5. do 21. avgusta

E. Ma.

26.7.2016

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je danas članove bh. olimpijskog tima koji će našu zemlju predstavljati na 31. olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru od 5. do 21. avgusta.

Ministar Osmanović je uime Vijeća ministara BiH i resornog ministarstva uputio čestitke članovima tima na ostvarenim rezultatima, odnosno normi za nastup na Igrama. Također,  izrazio je nadu da će na najvažnijoj sportskoj smotri na svijetu ove godine naši takmičari uspješno i na dostojan način predstavljati Bosnu i Hercegovinu te da će se iz Rija vratiti sa značajnim brojem osvojenih medalja. Ponovio je obećanje da će se Ministastvo civilnih poslova  i dalje boriti kako  bi se popravili uvjeti za najtalentiranije i najbolje bh. sportiste i kako bi se sportski sistem još više ojačao i ustrojio.

Osmanović je u izjavi za medije, datoj uoči susreta s bh. olimpijskim timom, podsjetio da je u ovoj godini putem Vijeća ministara BiH, odnosno ministarstva na čijem je čelu osigurano oko 200.000 KM namijenjenih Olimpijskom komitetu BiH, te savezima i klubovima iz kojih sportisti dolaze.  

Prijemu u svečanom salonu Parlamentarne skupštine BiH, uz sudionike Igara, prisustvovali su i treneri, kao i menadžment Olimpijskog komiteta BiH. 

Priliku da razgovaraju s ministrom iskoristili su sportisti kako bi ukazale na probleme koje su susreću te su iskazali zadovoljstvo prijemom i podrškom koju imaju od ovog ministarstva i OKBiH.

Svi sportisti, članovi olimpijskog tima u razgovoru su  istaknli da su u dobroj su formi, završavaju trenažni proces, nemaju povreda i nadaju se dobrim rezultatima.