REGION

UBIO IH GROM DOK SU BjEŽALE OD NEVREMENA Mobilni telefon privukao munju?!

Tragična sudbina djevojčica iz Aleksandrovca

(E. Ma.)

26.7.2016

U strašnoj oluju koje je jučer pogodio Aleksandrovac poginule su 15-godišnje djevojčice Anđela Bačević i Ivana Ivanović od udara groma.

Tragedija se dogodila nedaleko od hale sportova u centru grada dok su devojčice bježale od nevremena, vraćajući se sa gradskog bazena, gdje su provele dan.

Od direktnog udara groma, mala Anđela poginula je na licu mjesta, a Ivana sa teškim povredama prevezena u bolnicu i još uvijek je davala znake života. Ljekari kruševačke bolnice pokušali su reanimaciju više od sat vremena, ali na žalost bezuspješno, prenosi srbijanski "Kurir". Djevojčica je izdahnula oko 20.30 sati.

aleksandrovac-grom-devojcice-foto-printscreen-fb-1469532995-956665

Kobna greška 15-godišnjakinje koštala života (Foto: Facebook)

Istražuju se detalji ove užasne nesreće, a za sada se nezvanično sumnja da su djevojčice bježeći od nevremena koristile mobilne telefone, koji su najvjerovatnije privukli munju.

Kako stručnjaci upozoravaju, kod ovakvih situacija nikada ne treba držati upaljene telefone kod sebe.

Osim toga, iako je ugašen telefon, baterija je i dalje u kontaktu, pa je najpoželjnije izvaditi je iz telefona. Sumnja se da je ova kobna greška djevojčice koštala života.

Inače, mala Ivana je četvrto djete u porodici u Rudenici. U kući se spremalo slavlje radi udaje Ivanine starije sestre. Nažalost, umjesto slavlja, kuća je zavijena u crno.

Nesretna Anđela živjela je s roditeljima u Švicarskoj, gdje je završila osnovnu školu, a u Srbiju je došla kod bake i deke na raspust.