NOGOMET

Vedad Ibišević sa suprugom uživao u bosanskoj kafi i specijalitetima u Berlinu

Nogometni reprezentativac iznova oduševljava

Redakcija

26.7.2016

Nogometni reprezentativac Vedad Ibišević svojim djelima izvan zelenog terena iznova oduševljava i pozitivno iznenađuje sve Bosance i Hercegovce. Posljednjim gestom još jednom je potvrdio da nije samo veliki sportista, već da ima i veliko srce.

Napadač berlinske Herte odlučio je pomoći izbjeglicama i donirao 50.000 eura projektu integracije izbjeglica "Sport i druženje na aerodromu" u organizaciji udruženja "GoVolunteer".

ibisevic-i-miki2

Bosanskohercegovački as očito nije zaboravio da je kao dječak i sam pobjegao od rata.

- Samo oni koji su i sami iskusili šta je izbjeglištvo, znaju kroz šta ti ljudi prolaze. Kada dođu u Njemačku, sve im je nepoznato, dožive kulturni šok. Želim pomoći odličnu ideju da se pokušaju brzo integrisati u ovdašnje društvo - rekao je 31-godišnji bh. reprezentativac rodom iz Vlasenice.

Zbog ovog gesta Vedator je dobio veliki broj pohvala, a njegov prijatelj Mirsad Fikić, uspješni Bosanac, ugostio ga je sa supugom Zerinom u svom restoranu „Sarajevo Inn Grunewald”, gdje su uz bosansku kafu proveli dugo vremena u razgovoru. Naravno, Ibišević je probao bosanske specijalitete po kojem je ovaj restoran poznat u cijeloj Njemačkoj.