SPORT

POHOD NA PRVU MEDALJU Promovisani olimpijci koji će predstavljati BiH u Brazilu

Naša zemlja će imati 18 predstavnika

Redakcija

26.7.2016

U zgradi Olimpijskog komiteta BiH predstavljen je bh. olimpijski tim za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Bh. delegacija na put kreće 31. jula iz Zagreba.

Ukupno 18 predstavnika BiH izaći će na tartan stazu stadiona Marakana. Zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju nosit će naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Nosilac zastave Bosne i Hercegovine Amel Tuka se nalazi u Brunecku kazao je kako će svi dati sve od sebe za vrhunski rezultat.

"Ako budemo na svom nivou i damo najbolje od sebe, napravit ćemo vrhunske rezultate. Očekujem veliko zalaganje i borbu od svih nas. Ovo je najbolja generacija koja putuje na Olimpijadu i nadam se da ćemo napraviti veliki rezultat. Jedva čekam nastup u Riju", rekao je Tuka.

Lucija Kimani, bh. atletičarka kazala je da želi istrčati najbolji rezultat na maratonu.

olimpijci-2

Hamza Alić, naš najbolji bacaš kugle je izjavio kako je ponosan što će predstavljati BiH na OI.

"Pokušat ću ući u finale i ukoliko bude sportske sreće to će se i desiti", kazao je Alić.

Larisa Cerić, koja će predstavljati BiH u judu je rekla kako će svi predstavnici BiH dati sve od sebe da našu zemlju predstave u najboljem svjetlu.
    
"Nadam se da ću uspjeti da se pokažem u najboljem svjetlu, nisam imala problema sa povredama i nadam se da će sve biti kako smo i zamislili - kazala je Cerić.

olimpijci-3

Tatjana Đekanović koja će našu zemlju predstavljati u streljašstvu je rekla kako je ovo naš najbolji i najjači tim i kako se nada da se iz Brazila možemo vratiti sa medaljom.

Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo predstavljat će BiH u plivanju, a Čeprkalo je ujedno i najmlađi član tima.

Kajtaz je rekla kako joj je čast što će predstavljati BiH na OI i da se nada kako će oboriti svoj najbolji lični rekord.

"Velika je čast što sam najmlađi član bh. tima. Nadam se da ću dati sve od sebe i pokazati ono što znam", izjavio je Čeprkalo.