CRNA HRONIKA

MAGLAJ Eksplozija u firmi Natron Hayat, jedan radnik preminuo, četiri lakše povrijeđena

Prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica

Al. Ti. - D. Pa.

26.7.2016

10:50 Prema informacijama iz koje smo dobili iz firme "Natron Hayata, stručni ljudi su na terenu i vrše uviđaj oko cijelog slučaja i tek kada se cijela situacija ispita, onda je planirano da se izađe u javnost.

10:30 U Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica primljeno je sedam pacijenata sa povredama koje su zadobili navodno na radnom mjestu u fabrici „Natron“ Maglaj pri nekoj jakoj ekspolziji, saopćeno je iz zeničke bolnice.

Prvi pacijent S. E. (1954.g.) je dovezen bez znakova života sa vidnim opekotinama čitavog tijela a posebno glave i grudnog koša s prijeda.

Jedan pacijent Š. A. (1980.g.) je imao ozbiljne opekotine lica i ruku  i nakon obrade je premješten u Odjel plastične hirurrgije radi daljeg medicinskog tretmana.

- Ostalih pet pacijenata se za sada opservira u Odjelu urgentne medicine radi tegoba sa respiratornim sistemom, očima i mjestimičnim opekotinama po licu i rukama - kazala je Aida Buro, glasnogovornica MUP-a ZDK.

10:00 Kako je za Avaz.ba potvrdila portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić, jedan radnik je preminuo nakon jutrošnje eksplozije u kompaniji Natron Hayat u Maglaju. Također, potvrđeno nam je da su četiri radnika zadobila lakše tjelesne povrede, dok je jedan teže povrijeđen, ali nije životno ugrožen.

09:15 U kompaniji Natron Hayat u Maglaju, jutros je došlo do eksplozije, a prema informacijama povrijeđeno je sedam radnika.

Kako je potvrdila za Avaz.ba, Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, dogodila se eksplozija lužnog kotla.

- Povrijeđeno je sedam radnika koji su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici - kazala je Ahmić i dodala kako je obaviješteno Tužilaštvo o cijelom slučaju.

Uzroci nesreće bit će poznati naknadno, nakon što se završi uviđaj.