BIH

U Bosni i Hercegovini nema dužih zastoja u saobraćaju

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Fena

26.7.2016

U Bosni i Hercegovini jutros nema dužih zastoja u saobraćaju. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta osim dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Zbog nestabilnih vremenskih prilika i mogućih lokalnih padavina, vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena uslovima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Na dionicama s aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.