SPORT

Mladi Amar Kobilica ponovo u RK Čelik

Potpisao ugovor na dvije godine

D. Pa.

25.7.2016

Dvadesetdvogodišnji Amar Kobilica, koji je ponikao u Rukometnom klubu ,,Čelik', a zatim nastupao za Vitez, Vogošću i Bosnu TS Tešanj, vratio se u svoj matični klub.

Kobilca je danas sa Panetom Škrbićem, predsjednikom RK Čelika, potpisao dvogodišnji ugovor, s mogućnošću produženja na još dvije godine.

- Radujem se da sam ponovo u Čeliku! Ima ona narodna ,,svuda pođi - kući dođi''... Obradovao me poziv predsjednika Škrbića da se vratim u Čelik, jer njega i klub u kojem sam ponikao izuzetno cijenim. RK Čelik je jedan od najorganizovanijih rukometnih klubova u državi i obećavam biće ovo moja najbolja sezona karijere – izjavio je Kobilica.

Mladi rukometaš igra na poziciji lijevog beka, a na dresu će nositi broj "7'' koji je imao i njegov slavni rođak Zaim Kobilica, koji je preminuo u Italiji prošle godine, a igrao je za Čelik i italijanski HC Prato te za BiH i italijansku reprezentaciju.

- To što mi je predsjednik kluba obećao da ću nositi dres sa brojem "7'' koji je nosio rahmetli Zaim me posebno obradovalo i motiviše me,  jer mi je cilj da dostignem njegove igračke i svjetske rukometne visine – dodaje Kobilica.