VIJESTI

Softić i Isaković na simpoziju o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu

Bit će uvodničari u okviru panela posvećenih specifičnostima bosanskog islama

Fena

25.7.2016

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Mirsad Isaković učestvovat će u radu Međunarodnog simpozija o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu, od 26. do 30. jula u Berlinu.

Kako su organizatori najavili, Softić i Isaković bit će uvodničari u okviru panela posvećenih specifičnostima bosanskog islama, mostu između arapskih i evropskih muslimana, kao i turizmu kao socijalno - kulturalnom faktoru koji povezuje Istok i Zapad.

Cilj skupa, kojeg organizuje berlinski Institut za kulturalnu diplomatiju, bit će razmatranje mogućnosti razvoja kulturalne diplomatije u arapskom svijetu u svjetlu trenutnih globalnih tranzicija i izazova.

Na simpoziju, u čijem će radu učestvovati vodeći političari, diplomate, vladini zvaničnici, akademici i profesori, te poznati umjetnici i novinari iz evropskih i arapskih zemalja, bit će istaknute najbolje prakse vođenja kulturalne diplomatije u određenim dijelovima arapskog svijeta, saopćeno je iz PSBiH.