VIJESTI

GO SBB TUZLA Imamović zastrašuje i ucjenjuje uposlenike Gradske uprave i javnih preduzeća!

Gradski odbor objavio saopćenje za javnost

Redakcija

25.7.2016

Gradski odbor Saveza za bolju budućnost BiH objavio je saopćenje za javnost u kojem se ističe da aktuelni gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović već neko vrijeme, uplašen za svoju poziciju, dezavuiše uposlenike u javnim preduzećima, da će ukoliko on ne pobijedi na lokalnim izborima ostati bez posla. Saopćeje prenosimo u cijelosti:

- Odlazeći gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, uplašen za vlastitu poziciju, svakodnevno svojim najbližim suradnicima i uposlenicima, a naročito direktorima javnih poduzeća upućuje prijetnje. Naime, Imamović ih ucjenjuje da svi lobiraju za njega kako bi ostao i dalje na vlasti jer mu je fotelja i prije izbora ozbiljno uzdrmana. U posebno naručenom istraživanju javnog mnijenja utvrđeno je da Imamović ima minimalnu podršku Tuzlaka, a da će Savez za bolju budućnost ponoviti rezultate sa općih izbora kada je bio ubjedljivo prvi.

Odlazeći gradonačelnik uposlenicima prijeti kako će njegovim odlaskom otići i oni! To je prvorazredna izmišljotina. Savez za bolju budućnost ističe da uposlenici Gradske uprave i gradskih javnih poduzeća nisu u radnom odnosu sa gradonačelnikom niti je Tuzla u vlasništvu gradonačelnika već njenih građana.

Nakon što SBB, sa svojim koalicionim partnerima, pobjedi na izborima u Tuzli i nakon što pobjedi dr Bahrudin Bato Hadžiefendić zajednički kandidat za gradonačelnika, mi ćemo sa uposlenicima Gradske uprave i javnih poduzeća zajednički raditi na tome kako da budemo što efikasniji u službi građana. Čistke neposlušnih i jurenje vještica jesu tekovina i način vladanja političke opcije i strategije odlazećeg gradonačelnika Imamovića.

Dakle, svoj dugo prikrivani nerad, neodgovornost, javašluk i rasprodaju javnih dobara Tuzle, za koje će morati snositi odgovornost, Imamović nastoji maskirati izmišljanjem čistki uposlenika koje će nastati ako on izgubi izbore. Pa ankete koje sam poručuje pokazuju da je on već odlazeći i istrošeni gradonačelnik kojeg su se zasitili i njegovi suradnici i građani Tuzle.