VIJESTI

Zahtjev za korištenje CHF rješenja podnijelo 74 posto klijenata na razini BiH

Saopćenje Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Fena

25.7.2016

 Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. i Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka uspješno privode kraju proces konverzije kredita s valutnom klauzulom u švicarskim francima (CHF) u skladu s rješenjem koje su banke ponudile u ožujku ove godine, saopćeno je iz Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Na razini BiH, zaključno sa 22. jula ove godine 3.823 klijenta, što je 74 posto od ukupno 5.182 klijenta korisnika ovih kredita, već je podnijelo zahtjev za korištenje ponuđenog rješenja. Također, od tog broja je realizirano ili je u završnom procesu realizacije 3.095 zahtjeva, odnosno klijenti su uradili konverziju ili zatvaranje kredita, uz umanjenje duga.

U Federaciji BiH 1.578 ili 62 posto klijenata Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. je podnijelo zahtjev, a realizirano je ili je u završnoj fazi realizacije 1.180 zahtjeva.

Nadalje, u Republici Srpskoj 2.245 ili 85 posto klijenata Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka  je podnijelo zahtjev, a realizirano je ili je u završnoj fazi realizacije 1.915 zahtjeva. 

 Krajnji rok za podnošenje zahtjeva ističe 31. jula 2016. godine, podsjećaju Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

Isto tako, uvjereni su kako je ovo pravi put za konačno rješavanje pitanja kredita s valutnom klauzulom u CHF-u u BiH te stoga ponovo pozivaju sve klijente koji to još nisu učinili, da razmotre ovu ponudu prije isteka krajnjeg roka.

 Hypo je jedina financijska grupacija u regiji koja je ponudila dobrovoljno, odgovorno, razumljivo i nadasve fer rješenje za sve svoje klijente, fizičke osobe, pri čemu to rješenje ne ugrožava domaći bankarski sustav niti domaću ekonomiju. Upravo ovaj proces brzog i uspješnog rješavanja pitanja kredita sa valutnom kaluzulom u CHF-u govori da su klijenti prepoznali da je u pitanju zaista fer i kvalitetno rješenje, stoji u saopćenju.