SPORT

FK SARAJEVO: Nadoknadit ćemo štetu nastalu na "Grbavici"

Nakon derbija vječitih rivala

Avaz.ba

25.7.2016

Nakon prvog kola BH Televom premier lige u kojem su snage odmjerili i vječiti rivali FK Željezničar i FK Sarajevo, saopćenjem se oglasio i bordo klub. 

Naime, tokom derbija navijači Sarajeva lomili su i palili stolice na stadioni "Grabavica", što je izazvalo salve negativnih komentara i osuda na račun "Hordi zla", s obzirom da je uprava FK Željezničar pred početak sezone sopstvenim i sredstvima navijača renovirala stadion.

- Cijeneći svaku aktivnost, koja za cilj ima poboljšanje infrastrukture, jednog od višegodišnjih, glavnih problema bosanskohercegovačkog fudbala, te znajući koliko je potrebno napora da se kvalitetno okonča infrastrukturalni projekat, obzirom na vlastita iskustva sa Trening centrom FK Sarajevo u Butmiru, izražavamo žaljenje za materijalnom štetom koja je učinjena od strane manjeg broja neodgovornih pojedinaca. Veliki broj naših navijača je na utakmicu došao sa prevashodnim ciljem da pruži podršku voljenom klubu na prvom susretu u novoj sezoni - navode iz FK Sarajevo.

Iz Uprave FK Sarajevo su također naglasili da će oni nadokanaditi svu štetu koja je nastala na "Grbavici"

- U skladu sa važećim pravilnicima NS/FS BiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničar nastalu štetu u sektoru na tribini “Sjever” stadiona “Grbavica” sa kojeg su navijači našeg Kluba posmatrali utakmicu - istakli su iz Bordo kluba