CRNA HRONIKA

Spriječen nezakonit promet 1.103 kutije raznih vrsta cigareta

Vrijednost cigareta procjenjuje se na oko 5 000 maraka

Fena

25.7.2016

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su u nedjelju nezakonit promet 1.103 kutije raznih vrsta cigareta bez akciskih markica i 92 kutije s akciznim markicama koje su otkrivene prilikom granične kontrole Forda, slovenačkih nacionalnih oznaka na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani.

Kako je danas priopćeno iz Ureda za informiranje GP BiH, tokom kontrole u vozilu su se nalazili državljani Slovenije, S.K. (1963.) i M.V. (1964.), koji je izjavio kako su cigarete njegovo vlasništvo. Vrijednost cigareta, koje su bile sakrivene na više mjesta unutar vozila, procjenjuje se na oko 5 000 maraka. M.V. je uhićen i uz oduzete cigarete bit će predat službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje. O događaju su obavješteni Tužiteljstvo i Sud BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina jučer su uhitili H.A. (1980.) državljanina BiH nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Kalesija zbog kaznenog djela "krađa". H.A.  je kontroliran na izlasku iz BiH na MGP Popovi i predan je službenicima Sudske policije Tuzla.

Istoga dana, na MGP Izačić na ulasku u BiH uhićeni su M.Đ. (1989.) jer ga je potraživao Općinski sud Zavidovići zbog kaznenog djela "krađa" i J.M. (1982.) za kojom je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu zbog kaznenih djela "krađa" i "prevara". Državljane BiH službenici JGP Izačić predali su službenicima Sudske policije Bihać.

Mješovita patrola službenika JGP Gorica i Policijske postaje Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske 22. jula spriječila je nezakonit promet 26 kilograma rezanog duhana. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Mercedesa, nacionalnih oznaka BiH, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao S.K. (1983.) državljanin BiH. Duhan je predat službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.