VIJESTI

SASTANAK ZVIZDIĆ-GOJKOVIĆ: Unaprijediti saradnju svih nivoa vlasti BiH i Srbije

Predjedavajući Vijeća ministara razgovarao s predsjednicom Skuptšine Srbije

Avaz.ba

25.7.2016

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je u Sarajevu upoznao predsjednicu Skupštine Republike Srbije Maju Gojković s ekonomskom i političkom situacijom u BiH.

Istaknuo je značaj dobre regionalne saradnje i naglasio da zemlje regiona mogu ostvariti puno veću korist u zajedničkim projektima, nego u pojedinačnim aplikacijama. Rekao je da su ključni prioriteti Bosne i Hercegovine ekonomski napredak i evropski put i da je rast ekonomskih pokazatelja u BiH u svim parametrima u značajnom porastu.

Predsjednica Skupštine Srbije je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je, upravo u Bosni i Hercegovini, u prvoj zvaničnoj bilateralnoj posjeti nakon reizbora na tu funkciju. Rekla je da je time poslana poruka o važnosti BiH kao susjeda i da je ovo prilika da se unaprijede odnosi dvije države.

Gojković je čestitala BiH na vidljivom napretku u ispunjavanju uslova na putu ka Evropskoj uniji.

Zvizdić i predsjednica Skupštine Srbije su se suglasili da je u narednom periodu neophodna veća i kvalitetnija dinamika susreta na svim nivoima vlasti i istaknuli da je najbolji primjer saradnje nedavno uvrštavanje stećaka iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore na listu UNESCO-a.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u BiH Stanimir Vukićević, saopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.