NOGOMET

TRANSFERI Hoće li Juventus oboriti rekord za Higuaina, ili će skontati "mandžu"

Najskuplji transfer u historiji „Stare dame“

(A.Č.)

24.7.2016

Juventus je izvijestio Napoli da će platiti klauzulu od 94,7 miliona eura za Gonzala Higuaina, ali su otvoreni i za pregovore oko Simonea Zaze, Daniela Ruganija, Roberta Pereyre i Stefana Sturara, pišu italijanski mediji.

Kao što je već potvrđeno, Higuain je prošao tajni ljekarski pregled (zbog postojanja klauzule) i dogovorio ugovor od 7,5 miliona eura po sezoni.

Prema izvještajima Sky Sport Italije, generalni direktor Beppe Marotta je juče nazvao predsjednika Napolija, Aurelija De Laurentiisa, i saopćio mu da je Juventus spreman platiti otpusnu klauzulu vrijednu 94,7 miliona eura. Međutim, otvoreni su za pregovore.

U ponudi su jedan ili svi od sljedećih igrača kao dio dogovora: napadač Simone Zaza, štoper Daniele Rugani, i vezni igrači Roberto Pereyra i Stefano Sturaro.

To su igrači za koje je poznato interesovanje Napolija, sa Robertom Pereyrom su nedavno bili u završnim pregovorima dok prelazak za Higuaina nije sve zaustavio.

Ostaje da se vidi da li će Napoli poslovati sa ljutim rivalima ili će ih prisiliti da obore rekordni transfer između klubova u Seriji A i preda im novac.

Ono što je izvjesno je da će Higuain sigurno u Juventus, bez obzira što je njegovo dovođenje rijetko "nerazuman" potez poslovično štedljivih Torineza. Navijači Napolija već su se odrekli dojučerašnjeg ljubimca, kojeg su smatrali novim Maradonom, ističući kako im "Mali zeleni" nikad ne bi priredio tu neugodnost i prešao u rivalski, omraženi klub.