VIJESTI

Zvizdić-Đukanović: Dobra regionalna saradnja je preduvjet za sigurnost, ekonomski prosperitet i euroatlantske integracije regije

Sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH sa predsjednikom Crne Gore

Autor:S. D.

23.7.2016

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić susreo se danas u Blagaju sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, sa kojima je razgovarao o unapređenju regionalne saradnje i integracijskim procesima u regionu.

Zvizdić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin današnjeg susreta i rekao da ovakvih susreta treba biti što više jer su upravo oni generator pozitivnih integracijskih procesa u regiji.

On je istakao punu opredjeljenost Bosne i Hercegovine za učešće u regionalnim inicijativama i svim aktivnostima koji vode ka unapređenju regionalne saradnje. Dodao je da su upravo dobra regionalna povezanost država i saradnja u svim segmentima preduvjet za sigurnost, stabilnost, ekonomski prosperitet i ubrzane euroatlantske integracije čitave regije.

Predsjedavajući Zvizdić je čestitao predsjedniku Đukanoviću na prijemu Crne Gore u NATO savez i istakao da je to značajan iskorak u dugoročnom stabiliziranju regije.

Nakon susreta predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović posjetili su  umjetničku koloniju u Počitelju.

U večernji satima će predsjedavajući Zvizdić i predsjednik Đukanović prisustvovati obilježavanju 12. godišnjice obnove Starog mosta „Mostar ne zaboravlja prijatelje“.

Kako sazanje "Avaz" uskoro se očekuje dolazak i glavnog tužioca Haškog tribunala Serga Brammertza, koji je jedan od dobitnika nagrade koju dodjeljuje "Centar za mir".