NOGOMET

Fudbaleri Metalleghea debi u Premijer ligi počinju protiv Čelika

Kraljevi bez Smajića

E. C.

22.7.2016

Fudbaleri Metalleghe BSI u subotu će na Bilinom polju upisati svoj debitantski nastup u Premijer ligi BiH. Kraljevi iz Jajca, koji su za samo sedam godina postojanja stigli do elitnog bh. nogometnog ranga, vjeruju da neće razočarati nogometnu javnost u svojoj premijeri među najboljim klubovima.

- Iza nas je 40 dana intenzivnog rada i vjerujemo da spremni ulazimo u duele sa najboljim bh. ekipama. Naravno, uvijek ima prostora da se određeni segmenti poprave i to nam je zadatak u narednom periodu. Veliki je izazov za nas debitirati upravo na Bilinom polju protiv velikog kluba kakav je Čelik. Problemi koje su imali u Zenici neće nas zavarati, opustiti. Znamo da moramo dati i više od maksimuma ako želimo ostati neporaženi - istakao je Nermin Bašić, prvi trener Kraljeva.

Bašić u duelu sa Čelikom neće moći računati na Smajića, koji pauzira zbog kartona.

Inače, Kraljevi su u pripremnom periodu odigrali sedam utakmica i ostvarili skor od četiri pobjede (Olimpic, Vitez, Bosna Visoko, Iskra Bugojno), dva neriješena ishoda (Vitez i Željezničar) i jedan poraz (Krupa).

Utakmica se igra sutra, a sudit će je Emir Spahalić (Mostar), pomoćnici su Dalibor Hrstić (Ljubuški) i Elvis Prošić (Cazin).

Ljubitelji fudbala ovaj duel moći će pratiti na BHRT u direktnom prijenosu.od 17 sati.