NOGOMET

ZVANIČNO PREDSTAVLJEN Zukanović sedmi najskuplji igrač Atalante

Vrijedi 3,8 miliona eura

(A.Č.)

22.7.2016

Uprava Atalante jučer je i zvanično predstavila bh. reprezentativca Ervina Zukanovića kao najnovije pojačanje ovoga tima.

Zukanović je u Atalantu doveden na jednogodišnju posudbu iz Rome uz mogućnost da Atalanta na kraju sezone otkupi njegov ugovor.

Naš reprezentativac je sedmi najskuplji igrač ovoga tima sa tržišnom cijenom od 3,8 miliona eura, dok se na prvom mjestu po pitanju tržišne vrijednosti nalazi golman Sportiello sa vrijednošću od 10 miliona eura. Jedini skuplji defanzivac od Zukanovića je Rafael Toloi sa cijenom od četiri miliona eura.

Pored Zukanovića klub iz Bergama je tokom ljeta doveo još tri stopera, a riječ je o Caldari (22) iz Cesene, Suagheru (23) iz Carpija, te Caniniju (31) koji je stigao iz Ascolija. Kada su u pitanju stoperske pozicije očekuje se da Stendardo, Toloi i Zukanović budu prve opcije iskusnog italijanskog stratega Gasperinija. Zukanović pored stoperske, može igrati i na poziciji lijevog beka, a treba pomenuti i to da Gasperini preferira formaciju 3-4-3.

Ekipa Atalante je prošlu sezonu završila na 13. mjestu na tabeli sa 45 osvojenih bodova, što je iznosilo sedam više od Carpija koji se preselio u niži rang. Od pomenutih 45 ligaških bodova, Atalanta je čak 30 osvojila utakmicama na domaćem terenu.

Klub je osnovan 1907. godine i u svojoj historiji ima osvojenu titulu prvaka Kupa Italije u sezoni 62/63. Stadion Atalante je Atleti Azzuri D’ Italia kapaciteta od 26.562 mjesta.

Prelazak Zukanovića u Atalantu propraćen je i na Facebook strani italijanske Serije A.

zuka-tim