LIFESTYLE

DOZLOGRDILE MU STALNE PROVJERE Michael Caine promijenio ime!

Britanski glumac rođen kao Maurice Micklewhite

Redakcija

22.7.2016

Nakon što mu je dozlogrdilo da ga svako malo zaustavljaju i provjeravaju na aerodromima, poznati glumac Michael Caine odlučio se na promjenu imena.

Ovaj 83 godine stari britanski glumac rođen je kao Maurice Micklewhite. Od 1954. godine, umjetničko mu je ime Michael Caine i sada je i zvanično – u papirima – to njegovo novo zvanično ime.

- Odlučio sam promijeniti ime u vrijeme kada je počeo sav ovaj haos koji je izazvala Islamska država. Dešavalo mi se da me graničari na aerodroma prepoznaju, naravno. Neki bi mi iz daljine mahali i izvikivali moje ime. A onda bi nastao problem kada bih predao svoj pasoš. Znao sam stojati i po sat vremena dok se stvari ne razjasne. Kako bih to prekinuo, promijenio sam ime – rekao je Caine novinarima.

On, inače, uživa u kritikama svog nastupa u filmu Now You See Me 2, a radi i na komediji „Državni udar“, koja će biti prikazana naredne godine. U tom filmu Caine glumi smijenjenog generala Antona Vincenta, koji se pojavio na vratima ženske gimnazije, kako bi odgovorio pozivu djevojčice da joj pomogne u izradi domaže zadaće.

Inspiraciju da ime koje je dobio rođenjem promijeni u umjetničko, Caine je dobio nakon što je ugledao poster kojim se reklamira film Humphreya Bogarta, The Caine Mutiny.