REGION

DRAMA U ŠIBENIKU Lažno prijavio saputnika da želi raznijeti trajekt

Želio napakostiti starom neprijatelju

(A.Č.)

22.7.2016

Muškarac iz Kaprija nazvao je policiju i javio da njegov sugrađanin namjera plinskom bocom raznijeti sve oko sebe na Jadrolinijinom brodu 'Lošinjanka'

Kako Jutarnji list doznaje u šibenskoj policiji, protiv 41-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, osumnjičen je za  kazneno djelo lažne uzbune. On je, naime, preko mobitela policiji lažno dojavio da se na Jadrolinijom trajektu 'Lošinjanka' koji je isplovio sa otoka Kaprija prema Šibeniku, među putnicima nalazi 38-godišnji muškarac koji namjerava aktivirati plinsku bocu i raznijeti sve oko sebe, te je tom prilikom policiji dojavio i njegovo ime i prezime.

Inače, kako doznajemo, nakon što je policija zaprimila ovu dojavu, ipak je odlučeno je da se trajekt ne zaustavlja do dolaska u šibensku luku, a o svemu je bio izviješten samo zapovjednik broda. Na pristaništu u šibenskoj luci trajekt su dočekali vatrogasci, pirotehničari i Služba hitne pomoći, a kada su policajci na trajektu 'zaskočili' prijavljenog 38-godišnjeg mještanina Kaprija, ovaj je ostao u čudu ne znajući što se događa.

Nakon što je policija ustanovila da ne postoji nikakva plinska boca i da je riječ o lažnim optužbama, pokrenuto je kriminalističko istraživanje. Tragom broja mobitela s kojim je upućen poziv, šibenski policajci vrlo brzo došli su do osobe osumnjičene za lažnu uzbunu.

Prema neslužbenim informacija do kojih smo došli kontaktirajući mještane Kaprija, 41-godišnji muškarac kojemu je pala na pamet ova suluda ideja o lažnoj prijavi je T.P., došljak u Kapri koji se već niz godina na ovom šibenskom otoku bavi zidarskim poslovima.

On je ovom lažnom dojavom htio smjestiti i  napakostiti 38-godišnjem sugrađaninu, a zbog prethodnih njihovih međusobnih razmirica. Naime, kako nam pričaju Kaprijani, netko od mještana svojevremeno je T.P. prijavio policiji da po otoku vozi neregistrirani traktor, a ovaj je 'detektirao' 38-godišnjaka kao prijavitelja. I da bi mu vratio 'milo za drago', T.P. se odlučio na ovaj gnusni čin, koji ga je koštao kaznene prijave lažnog uzbunjivanja, kaznenog djela za koje može dobiti i do tri godine zatvora.