LIFESTYLE

NA PRODAJU UKLETA LUTKA: Psi laju na nju, noćima ne spavamo - nosite je!

Zanimljiv oglas u Hrvatskoj

(Am.K.)

21.7.2016

U hrvatskim oglasima pažnju javnosti nedavno je privukao oglas o prodaji "uklete lutke", koje se vlasnik očajnički pokušava riješiti zato što mu - ne da spavati. Lutku prodaje za 13 eura. 

"Prodajem oko 100 godina (možda i stariju) lutku, besprijekorno očuvanu, bez ikakvih oštećenja, s originalnom odjećom. Navodno je iznimno vrijedna, no ne želim je imati više u svojoj blizini.

Držao sam je u podrumu u kutiji jer su psi stalno lajali na nju, a tu i tamo se iz nje znao čuti šapat ili glasić koji nam noćima nije dao spavati. U potpunosti je nezapaljiva, u što smo se nekoliko puta i sami uvjerili. Već sam je dva puta bio poklonio, no oba puta mi je bila vraćena jer su se ljudi bojali biti u njezinoj blizini.

Pokušao sam je i baciti u kontejner, ali onda sam je po povratku doma zatekao kako sjedi u fotelji kao da nikad nije ni bila bačena. Jednom smo pozvali župnika da blagoslovi lutku, međutim, pozlilo mu je čim ju je poškropio svetom vodicom i počeo moliti, pa je brzo izjurio iz kuće, poslije čega nam se više nije javljao. Sve nam je to vrlo stresno, pa sam je odlučio prodati za simboličnu cijenu", napisao je nesretni vlasnik u oglasu, uz sljedeću napomenu: "Prednost imaju kupci izvan Hrvatske ili daleko od Samobora i Zagreba".