BIH

ZENICA Protestna šetnja za Senida Kulačića (VIDEO)

Porodica i prijatelji ogorčeni presudom ubici

D. PAŠALIĆ

21.7.2016

U Zenici je danas organizovana protestna šetnja zbog presude koju je donijelo Vijeće Kantonalnog suda u Zenici Jasenku Driniću za ubistvo Senida Kulačića.

Podsjetimo, Kulačić je 7. marta zadobio povrede u predjelu natkoljenice koje su bile kobne njegov život, a navedeno Vijeće Drinića je osudilo na 4,5 godina zatvora.

Zbog šokantne presude, kako su je okarakterisali porodica i prijatelji ubijenog, organizirana je protestna šetnja kojoj su se odazvali prijatelji Senida i građani Zenice koji smatraju ovu presudu neadekvatnom.

>>> ISPOVIJEST OČAJNOG OCA ZA AVAZ: Teže mi je sada nego kada sam shvatio da su ga ubili!

Neutješni otac kroz suze se obratio novinarima, kazavši da neće odustati i da će tražiti da pravda bude zadovoljena.

- Niko me nije obavijestio za suđenje, kad god sam došao na sud kazali su mi da je podignuta optužnica. Suđenje su održali u tajnosti, da to niko nije znao - izjavio je razočarani otac.

Dugogodišnji prijatelj rahmetli Senida, Sedin Ahmić, koji je jedan od organizatora protestne šetnje, smatra da u cijelom slučaju novac igra ulogu.

- Mi ovo nećemo trpiti, ako treba izlazit ćemo svaki dan na ulice pa ići i u Sarajevo - poručio je Ahmić.

Sa sjeverne tribine stadiona Bilino polje krenula je protestna šetnja sa porukama na transparentima koja se nastavila Bulevarom, glavnim gradskim trgom a potom do Kantonalnog suda.

- Pravda za Senida! Osuditi i saučesnike! Lopovi! - uzvikivali su okupljeni građani koji traže da se ponovi suđenje.