CRNA HRONIKA

BINJEŽEVO Rizvanović: Podigla sam roletne, pogledala kroz prozor i vidjela autobus u sobi komšinice Almase

Saobraćajna nesreća na području općine Hadžići u Sarajevu

Redakcija

21.7.2016

11:38 U KUM Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo  jutros je primljeno 11 pacijenata iz saobraćajne nesreće koja se dogodila u Binježevu, općina Hadžići.

Prema zadnjim informacijama troje pacijenata je hospitalizirano na Klinici za ortopediju i traumatologiji i to vozač autobusa, američka državljanka L.Z., te Č.M., koja posjeduje francusko državljanstvo.

10:54  Završeno je izvlačenje autobusa koji je jutros sletio s kolovoza tako da je normalizovano saobraćanje na magistralnom putu M-17 Sarajevo - Hadžići u mjestu Binježevo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

23

Izvlačenje autobusa (Foto: R. Balić)

10:06 U KUM Univerzitetskom kliničkog centra Sarajevo  jutros je primljeno 11 pacijenata iz saobraćajne nesreće koja se dogodila u Binježevu, općina Hadžići.

- Deset pacijenata je upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju,  a jedan pacijent je upućen na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Za sada je od povrijeđenih samo jedna pacijentica hospitalizirana, kazali su nam iz Službe za odnose sa javnošću  UKCS-a.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih policiiji na Klinici za ortopediju i traumatologiju hospitalizirana je američka državljanka L.Z.

9:45 "Mislila sam da je grom udario. Toliko je bio jak udar. Čini mi se sve se lomilo. Podigla sam roletne, pogledala kroz prozor i vidjela autobus u sobi komšinice Almase. Nisam mogla vjerovati. Sve je bilo kao u filmu, kao da sanjam. Za oko deset minuta došli su policajci, vatrogasna vozila, hitna pomoć... Svi su brzo reagovali", govori nam Zineta Nizić, koja stanuje na suprotnoj stani  ceste od kuće Almase Rizvanović.

9:30 Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeno je da su u ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili vozač R.S. i vlasnica kuće, R.A., rođena 1947. godine, nastanjena u Hadžićima.

Lakše tjelesne povrede su zadobili stanar kuće R.F., rođen 1988. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima i putnici iz autobusa: Z.L., 1978. godine, nastanjena u SAD-u, Č.M., rođena 1982. godine, nastanjena u Sarajevu, Č.A., rođena 1990. godine, nastanjena u Sarajevu, A.K., rođena 1993. godine, nastanjena u Španiji, K.V., rođen 1989.godine, nastanjen u Sarajevu i B.M., rođena 1979. godine, nastanjena u Gradačcu.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u KCUS-u u Sarajevu. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

7:54 Autobus firme Centrotrans sletio je sa ceste kod Binježeva rano jutros u 3.55 sati, potvrđeno je za "Avazov" portal iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo prevezeno je 11 povrijeđenih osoba, ali prema informacijama iz Kliničkog centra niko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

Autobus je nakon slijetanja sa ceste udario u kuću pokraj putu vlasnice Almase Rizvanović, koja je tom prilikom zadobila povredu ključne kosti, te je i ona prebačena u bolnicu.

Njen sin Jasmin, koji se također nalazio u kući za vrijeme nesreće, prošao je sa lakšim tjelesnim povredama.

Još uvijek nije poznat uzrok nesreće, dok policija MUP-a Kantona Sarajevo vrši uviđaj.

screenshot-5