Trećeg upisnog roka neće biti

SARAJEVO U kojim srednjim školama ima još mjesta za upis

Objavljeno: 15. 07. 2016 - 16:40 Novosti A A A Times Arial
SARAJEVO U kojim srednjim školama ima još mjesta za upis
Učenici će se moći upisati putem konkursa

Nakon drugog upisnog roka u prvi razred srednjih škola na području Kantona Sarajevo za školsku 2016/2017. godinu ostalo je slobodnih mjesta u pojedinim školama i to za zanimanja i trećeg i četvrtog stepena.

Slobodnih mjesta ostalo je u Četvrtoj gimnaziji (2 mjesta), Gimnaziji Dobrinja (3), Srednjoj muzičkoj školi (13), Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti (13), Srednjoj mašinskoj tehničkoj školi (22), sve za zanimanja četvrtog stepena.   

U Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije ostalo je ukupno 21 slobodno mjesto, na zanimanjima trećeg i četvrtog stepena. U Srednjoj školi metalskih zanimanja, na zanimanjima trećeg i četvrtog stepena, ima slobodnih mjesta za 20 učenika, te u Željezničkom školskom centru 74 slobodna mjesta.

Nakon drugog upisnog roka slobodnih mjesta, za zanimanja trećeg i četvrtog stepena, ostalo je i u Srednjoj Građevinsko-geodetskoj školi (15), Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn ukupno 41 mjesto,  Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn 46 mjesta i Srednjoj poslovno-komercijalnoj i trgovačkoj školi 11 slobodnih mjesta.

Ostalo je pet slobodnih mjesta u Gimnaziji u Srednjoškolskom centru u Hadžićima, te u Srednjoškolskom centru Nedžad Ibrišimović u Ilijašu 29 slobodnih mjesta (trećeg i četvrtog stepena). 

Lamija Husić iz Ministarstva obrazovanja KS kaže Feni da trećeg upisnog roka neće biti. Učenici će se u drugoj polovini augusta moći upisati u neku od škola gdje još ima slobodnih mjesta, ako ispunjavaju ostale uvjete konkursa. Podsjetila je roditelje i učenike, koji to dosad nisu uradili, da ispune zakonsku obavezu i pristupe upisu u prvi razred srednje škole.   Autor: (A.Č. /Fena)
Preporučujemo vam