VIJESTI

GORAŽDE Cvijeće i fatihe zaplovile Drinom, iz jedne ka drugoj ratnoj enklavi

Bol Srebrenice osjeća se i desetinama kilometara daleko

Al.B.

11.7.2016

Ni daljina nije ublažila bol koju cijela Bosna i Hercegovina osjeća u trenucima još jedne tužne godišnjice i srebreničke dženaze u Potočarima. Dok je u Srebrenici trajala komemoracija žrtvama genocida goraždanski sportisti, članovi Rukometnog kluba "Radnički“ i jedan broj građana, sa Mosta žrtava genocida u Srebrenici u Drinu su spustili cvijeće. Sa cvijećem i porukama podrške: „Ne zaboravi Srebrenicu“, „...da tuga bude nada, da osveta bude pravda, majčina suza molitva, da se nikada više ne ponovi Srebrenica“, oni su prethodno prošetali ulicama grada.

Svake godine fatihe i cvijeće zaplove Drinom, od jedne ka drugoj ratnoj enklavi i "zaštićenoj zoni" UN-a, u znak suosjećanja i podrške i kao potvrda obećanja da se genocid u Srebrenici neće zaboraviti. 

Mi već tradicionalno obilježavamo 11. juli i čim dođe ovaj mjesec odmah se sjetimo svega što se tamo desilo. Naši maratonci su odnijeli poruku podrške u Srebrenicu, a mi iz malog Goražda na ovaj način šaljemo snažnu poruku da nećemo zaboraviti Srebrenicu, da mladi neće zaboraviti Srebrenicu. Svjesni smo da je i Goražde moglo biti druga Srebrenica i to nam je razlog više da pamtimo zauvijek i istinu prenosimo budućim generacijama – kazao nam je Haris Fidahić, trener RK „Radnički“.