KOŠARKA

MUSA ZA AVAZOV PORTAL: Igranje za seniorsku reprezentaciju predstavlja mi novi izazov u karijeri

Novi iskorak najtalentovanijeg evropskog košarkaša

N. KUSTURA

8.7.2016

Spisak igrača na koje će selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović računati za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo objavljen je danas. 

Među reprezentativcima se našao i najbolji evropski kadetski košarkaš Džanan Musa, koji je nedavno obilježio Svjetsko prvenstvo na kojem je bio najbolji strijelac.

- Oduševljen sam dobijenom prilikom da debitujem za bh. seniorski tim. Ovo je definitivno nagrada za moj rad i jedan novi izazov u karijeri. Moram priznati da je poziv u reprezentaciju bio očekivan jer sam već razgovarao sa selektorom Mulaomerovićem koji je oduševljen mojim igrama u Cedeviti i omladinskoj reprezentaciji. Sigurno da mi je velika čast igrati u jednoj ekipi koju predvode NBA igrači Teletović i Nurkić - rekao je Musa za "Avazov" portal, te dodao:

- Očekujem da ću imati važnu ulogu u ekipi koja uz dobar timski rad ne bi trebala imati problema u kvalifikacijama. Plaman na Evropsko prvenstvo je imperativ i mislim da u tome možemo uspjeti. Moj lična želja je da napravim novi iskorak u možda ponajboljem košarkaškom sastavu naše zemlje ikada. Velika mi je čast što sam upravo ja predvodnik mlađe generacije košarkaša u seniorskom timu.

Bh. košarkaši pripreme za kvalifikacije za EP, gdje smo smješteni u grupi sa Rusijom i Švedskom, počinju 25. jula u Tuzli.

Do tada će Musa uglavnom odmarati, a vrijedi spomenuti da će sljedeće sedmice u Bihaću dati podršku našoj teniskoj reprezentaciji kojoj će biti svojevrsni domaćin.