GLOBUS

Osvanule Obamine fotografije u islamskoj nošnji

Voditelj "O'Reilly optužio američkog predsjednika za "emotivnu sponu s islamom"

(E. Ma.)

8.7.2016

Voditelj američke "Fox" televizije Bill O'Reilly objavio je do sada neviđene fotografije predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, koji je u narodnoj nošnji prisustvovao muslimanskom vjenčanju svog polubrata.Voditelj Fox Newsa tvrdi da je bilo “vrlo teško potvrditi tačnu lokaciju na kojoj su napravljene fotografije”, ali tvrdi da su nastale u Marylandu devedesetih.

- Prema riječima njegove polusestre, Barack Obama je prisustvovao vjenčanju brata. Malik Obama je bio musliman - rekao je O’Reilly.

Malik se prvi put oženio 1981. a Obama mu je bio kum na toj ceremoniji. Sada ima nekoliko žena.

O’Railly je koristio fotografije kao ilustraciju za svoj monolog u kom izražava svoju sumnju da Obama ima “duboke emotivne spone sa islamom”, koje su ga spriječile da se efikasno bori protiv Islamske države i koje smatra dokazom da Obama nije “posvećeni hrišćanin”.

Voditelj je dodao da je Obamina administracija odgovorna za smrt stotina hiljada ljudi na Bliskom istoku, i istakao da zbog "svojih muslimanskih korijena konstantno odbija da upotrijebi frazu islamski terorizam, već ubice ISIS-a naziva samo teroristima".

Odlazeći američki predsjednik nije komentirao optužbe voditelja "Foxa".