KOŠARKA

ZARAĐIVAT ĆE 30 MILIONA DOLARA: Teletović dogovorio lične uslove sa Milwaukee Bucksima

Nije još potpisao

Autor:A. Č.

1.7.2016

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović nastavit će karijeru u Milwaukee Bucksima.

- Dogovorio je Mirza uslove sa Bucksima, ali nije potpisao! To nije moguće jer je on u BiH! Dakle, pristao je na uslove koji oni nude, ali još ništa nije potpisano - kazao je PR Mirze Teletovića.

Mirza je proteklu sezonu proveo u Sunsima gdje je odigrao 79 utakmica, imao prosjek od 21,3 minute u kojima je postizao 12,2 poena. ESPN-ov novinar Marc Stein objavio je da je Teletović dogovorio trogodišnju saradnju i ugovor vrijedan 30 miliona dolara. 

espn

 

- Da, istina je. Dogovorio sam se sa Milwaukee Bucksima. Nije istina da sam potpisao ugovor, jer bih to tek trebao uraditi kada odem u Ameriku, ali načelno smo dogovorili sve uslove. Proveo sam sjajnu godinu u Phoenixu, a u Milwaukee idem jer su pokazali najvše želje da me vide u svojim redovima. Imao sam nekoliko ponuda, ali na kraju sam se ipak odlučio za Buckse, a jedan od razloga je i činjenica što ću ponovo sarađivati sa Jasonom Kiddom, s kojim imam sjajan odnos i sa kojim sam već sarađivao u Brooklynu. Ovo je nova stranica u mojoj karijeri i radujem se novim izazovima, a o svemu ću imati nešto više reći nakon što potpišem ugovor - kazao je Teletović.