NOGOMET

EURO 2016. Vels dotukao Belgiju i zakazao susret u polufinalu sa Portugalom

Druga utakmica četvrtfinala

A. TIRO

1.7.2016

Večeras je viđena još jedna senzacija u režiji "Velsa" koja je izbacila u četvrtfinalu selekciju Belgije koja je važila za jednog od favorita na ovom prvenstvu. Vels je slavio 3:1 i došao do najvećeg uspjeha u historiji i zakazao susret u polufinalu sa Portugalom.

Ipak nije najbolje krenulo po Vels. Belgija je od samog početka kidisala ka golu Hennesseyja, a u samo minuti tri velike šanse za Belgiju, međutim ostalo je 0:0.

Uslijedili su promašaji Hazarda, Carasca, a zasluženo vodstvo Crvenim đavolima donosi Nainggolan fenomenalnim golom u 12. minuti susreta.

I pored vodstva Belgija je nastavila da napada prema golu Velsa, ali nije bilo promjene rezultata. Ipak u 30. minuti Vels dolazi do izjednačenja. Korner je izveo Ramsey, a najviši u skoku bio je kapiten Ashley Williams koji pogađa mrežu Curtoisa za 1:1.

U drugom poluvremenu gledali smo fudbal gdje su se obje ekipe smjenjivale u napadima. Belgija je nastojala doći što prije do novog vodstva, ali udarci Hazarda i Lukakua nisu pronašli put do mreže.

Kazna za promašaje došla je u 55. minuti kada je na fenomenalan način pogodio Robson Kane.

Treći gol za Vels postiže Vokes u 85. minuti susreta kada je sjajno glavom savladao Curtoisa.

Do kraja susreta Vels je strpljivom igrom čuvao stečenu prednost i zasluženo se plasirao u polufinale EURA gdje će se sastati sa selekcijom Portugala, a ta utakmica se igra 6. jula u Lyonu.

90' Kraj utakmice u Lilleu. Vels je nevjerovatnom igrom potpuno zasluženo slavio protiv Belgije i tako se plasirao u polufinale Evropskog prvenstva. Konačan rezultat bio je 3:1. Strijelci za Vels bili su Williams, Robson Kane i Vokes, dok je Nainggolan pogodio mrežu Velšana.

85' GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Vels vodi 3:1 i u polufinalu je. Sjajno je ubacio Gunter, a glavom prelijepo pogađa Vokes.

vokes-1

Vokes pogađa za 3:1

79' Belgija polako preuzima inicijativu u ovoj utakmici i u finišu žestoko napadaju na gol Hennesseyja. Sada je Witsel dobro šutirao, ali lopta je otišla preko gola.

65' Napadi Velsa ne jenjavaju u ovim trenucima. Sada je u dobroj prilici bio Williams koji je šutirao prek gola. Ostalo je 2:1 za Vels.

kane-1

55' GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Kakav preokret Velsa koji vodi 2:1. Sjajna solo akcija Robsona Kanua koji se fenomenalnim potezom riješio dva igrača i matirao Curtoisa. Da li je na pomolu još jedna senzacija

49' Silovit šut Hazarda, ali lopta je za malo otišla pored lijeve stative Hennesseya. Ostalo je 1:1.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na utakmici Velsa i Belgije. Rezultat je i dalje 1:1

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice u Lilleu u utakmici između Velsa i Belgije. Rezultat nakon prvog poluvremena je 1:1. Belgija je odlično počela susret i imala u prvih 10. minuta nekoliko odličnih šansi, ali što zbog nepreciznosti Carasca i Hazarda.

Ipak zasluženo vodstvo Belgiji donosi Nainggolan fenomenalnim golom sa 30-ak metara u 12. minuti. Nakon toga Vels počinje da igra mnogo bolje, a šanse su propuštali Bale, ali i Taylor.

Zasluženo izjednačenje Velsu donosi Williams u 30. minuti susreta Williams glavom nakon ubačaja Ramseya pogađa mrežu golmana Curtoisa.

Do kraja poluvremena ostalo je 1:1.

45' Kraj prvog poluvremena u Lilleu. Rezultat je 1:1.

43' Bolja igra Velsa u posljednjih 10-ak minuta utakmice. Rezultat je i dalje 1:1.

33' Nova dobra prilika za Vels. Sjajno je šutirao Bale, ali dobro brani Curtois.

30' GOOOOOOOOOOOOOOOOL Williams donosi izjednačenje Velsu. Sjajno je centrirao Ramsey, a najviši u skoku bio je Ashley Williams koji pogađa za 1:1.

vels-11

Slavlje igrača Velsa nakon izjednačenja

25' Stopostotna prilika za Vels. Sjajno dodavanje Ramseya, ali udarac Taylora sa nekih 10-ak dana odlično brani Curtois.

20' Smirlila se utakmica u oviom trenucima. Belgija kontroliše sredinu terena, dok igrači Velsa bezuspješno pokušavaju doći do gola Curtoisa.

12' GOOOOOOOOOOOOOOOOL Kakva golčina Radje Nainggolana. Sjajno je šutirao sa skoro 30 metara. Lopta je završila u samim rašljama. Majstorski gol Nainggolana.

9' Uzvraća i Vels. Nakon centaršuta najviši je bio Kane, ali njegov udarac ide preko gola. I dalje je 0:0, ali sjajan početak utakmice. Pokazuje i Vels zube na početku utakmice.

6' Kakve prilike za selekciju Belgije. Iz jednog napada nogometaši Belgije su propustili tri zicera. Prvo je Carasco šutirao, a njegov udarac dobro brani Hennessey, Meunierov udarac sa linije izbačen, a udarac Hazarda nakon toga odlazi preko gola.

sanse-11

Velike šanse za Crvene đavole na početku utakmice

1' Počela je večerašnja utakmica između Velsa i Belgije.

Večeras je na rasporedu druga utakmica četvrtfinala Evropskog prvestva. Na stadionu pierre Mauroy u Lilleu sastaju se Vels i Belgija.

Ove dvije selekcije, koje se izuzetno dobro poznaju obzirom da su i u kvalifikacijama za plasman na ovo Evropsko prvenstvo bili u istoj grupi večeras će probati izboriti utakmicu polufinala sa Portugalom.

Selekcija Velsa je na svom putu do četvrtfinala savladala Sjevernu Irsku minimalnim rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je McAuley koji je postigao autogol.

sastav-1

Grafički prikaz sastava za večerašnju utakmicu

Selektor Velsa Chris Coleman je rekao kako će njegova ekipa pokušati iskoristiti ovu priliku koja se nudi. Ništa nećemo prepustiti slučaju i pokušat ćemo pobijediti, ali bit će izuzetno teško.

- Ovo je veliki test za nas, ali poznajemo ih dovoljno - rekao je Coleman.

Belgija pak bila mnogo ubjedljivija i pregazila Mađarsku rezultatom 4:0, a strijelci za "crvene đavole" bili su Alderweireld, Batshuayji, Hazard i Carasco. Bila je to i najubjedljivija pobjeda jedne selekcije na ovom Evropskom prvenstvu.

Marc Wilmots, selektor Belgije je rekao prije utakmice kako je Vels izuzetna ekipa koja zna da se dobro brani i napada ima sjajnu kontru.

- Sada je drugačije nego u kvalifikacijama. Idemo u utakmicu, a znamo da je nagrada polufinale Evropskog prvenstva. Potpuno je drugačije nego u ranijim utakmicama - rekao je Wilmots.

SASTAVI:

VELS: Gunter, Chester, Williams, Davies, Taylor, Allen, Ledley, Ramsey, Bale, Robson-Kanu.

BELGIJA: Courtois; Meunier, Alderweireld, Denayer, J. Lukaku; Witsel, Nainggolan; Carrasco, De Bruyne, Hazard; Lukaku.