BIH

Vlada ZDK odobrila 128.939, 21 KM Službi za onkologiju i radioterapiju KBZ

Brojne odluke na 61. sjednici

D. Pa.

1.7.2016

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je  na 61. sjednici donijela Zaključak o primanju na znanje Izvještaja JP “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojksog kantona“ d.o.o Zavidovići za 2015. godinu i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, Vlada je donijela Zaključak o primanju na znanje Izvještaja o poslovanju JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica za 2015. godinu i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru, te  Odluku o odobravanju sredstava u zajedničkom projektu finasiranja projekta izgradnje ambulente u Zgošći u iznosu od 100.000 KM i Odluku o odobravanju sredstava za nabavku i ugradnju rezervnih dijelova za uređaj COMPACT Linak Elekta u Službi za onkologiju i radioterapiju JU Kantonalna bolnica Zenica u iznosu od 128.939, 21 KM.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju na kraći period Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, do okančanja postupka po oglasu, a najduže na period od tri mjeseca i Rješenje o imenovanju na kraći period direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona, privremeno do okončanja postupka po oglasu, a najduže na period od tri mjeseca.

Na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport  Vlada je donijela Zaključak o prihvatanju Evaluacije Strategije omladinske politike na području ZDK za period 2009.-2014. godina i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru.

Vlada je donijela i Zaključak o usvajanju Akcionog plana u oblasti invalidnosti za područje ZDK za period 2016. do 2018. godine.

Vlada je na prijedlog Ministrstva finansija donijela Zaključak o prihvatanju Izvještaja o izvršenju Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za period januar-mart 2016. godine.