NOGOMET

HIT U EVROPI: Pogledajte kako biste se zvali da ste rođeni na Islandu

Selekcija Vikinga osvojila cijelu Evropu zbog načina igre na EURU

(Al. Ti.)

1.7.2016

Nakon što su u osmini finala sredili Engleze (2:1), nogometaši Islanda zaludili su Evropu. Čitava priča otišla je toliko daleko da pojedini stanovnici Starog kontineta žele preseliti na Island i iz prve ruke osjetiti kako to njihova zemlja proživljava veliki uspjeh reprezentacije, prenose Sportske novosti.

Zašto je reprezentaicija Islanda takav hit u svijetu. Pa, selekciju Islanda vodi Šveđanin Lars Lagerbäck, a njegov pomoćnik i prvi saradnik je Heimir Halgrimsson, koji je zubar. On je pored posla zubara radio i kao trener u Hoturu, IBV-u, a od 2013. je jedan od selektora Islanda.

Ragnar Sigurdsson rođen je i odrastao u zemunici, napadač Bödvarsson je igrajući za klub Viking u zimskoj pauzi radio na lokalnoj benzinskoj stanici, veznjak Bjarnason tokom juna i jula pomaže ocu na farmi, a i inače čak sedam igrača Islanda ima zvanje - farmer...

Osim priča kojih smo se posljednjih dana naslušali o reprezentativcima Islanda i njihovim karijerama van nogometa, na internetu je osvanula aplikacija u kojoj možete ukucati svoje ime i prezime i potom vidjeti kako bi se zvali da ste rođeni Islanđanin.

Kliknite OVDJE da vidite kako bi ste se zvali da se rođeni na Islandu.