NOGOMET

Zlatanu Ibrahimoviću 12,4 miliona eura za godinu

Dolazi u Manchester United

A. Č.

1.7.2016

Poznati su detalji pod kojima će Zlatan Ibrahimović potpisati ugovor s Manchester Unitedom. On će naime zarađivati 200.000 funti sedmično, što je je 10,4 miliona funti, odnosno 12,4 miliona eura za jednu sezonu na Old Trafordu za 35-godišnjeg napadača.

Ibrahimović stiže u Junajted poslije četiri trofejne sezone u PSG, prethodno je igrao za Milan, Barcelonu, Inter, Juventus, Ajax, ali ni sa kim nije osvojio Ligu šampiona.

- Dolazak Ibrahimovića je veliki rizik za United. Tim već ima igrača koji "nosi" svoju težinu na terenu, Vaynea Rooneya, a u fizički veoma zahtjevnoj ligi potreban vam je napadač sjajne fizičke forme. Ibra može donijeti dosta toga Unitedu, ali nije tip igrača kojeg sam očekivao. Možda je greška, ne znam, ali je svakako kocka - rekao je bivši francuski reprezentativac i igrač Arsenala Emmanuele Petit. 

S druge strane, njegov bivši saigrač i iz Francuske i iz Arsenala Patrick Viera smatra da će Manchester zbog Ibrahimovića biti "fudbalska preijstonica". 

- Ono što najviše volim kod njega je karakter. On je pobjednik, čovjek koji nosi tim svojim karakterom, mislim da je odlično pojačanje za United - rekao je Viera.

Ibrahimović je drugo pojačanje novog menadžera Josea Mourinha, s kojim je sarađivao u Interu prije sedam godina, poslije štopera Ericka Bailyja koji je stigao iz Villareala za 30 miliona funti. Špekulira se da bi uskoro na Old Traford mogao stići i krilni napadač Henrikh Mkhitaryan iz Borusije Dortmund za oko 30 miliona eura.