NOGOMET

Berberović počinje trenersku karijeru u Školi fudbala FK Sarajevo

U dresu reprezentacije BiH odigrao 33 utakmice

Fena

1.7.2016

Džemal Berberović, tridesetpetogodišnji prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo koji je zaključno s krajem sezone 2015./16. okončao igračku karijeru, angažman će nastaviti u Školi fudbala "Asim Ferhatović-Hase", gdje će kao trener početi rad s mladim selekecijama Bordo kluba.

Tako će Berberović po završetku igračke karijere, u drugoj ulozi, početi rad u Školi fudbala FK Sarajevo, gdje je i sam napravio svoje prve fudbalske korake. Nakon 17 godina aktivnog igranja, Berberović startuje s trenerskom edukacijom, a kao polaznik programa obuke za "B" licencu dodatno će unaprijediti svoja fudbalska znanja, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Berberović je ukupno odigrao 201 utakmicu za Fudbalski klub Sarajevo, a svoj debi upisao je 1999. godine, kada je nastupio protiv ekipe Đerzeleza. U dresu Sarajeva osvojio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine u sezoni 2014./15., te dva naslova osvajača Kupa u sezonama 2001./02. i 2004./05.

U inozemstvu je nastupao za Bayer Leverkusen, VFL Osnabruck i MSV Duisburg u Njemačkoj, bugarski Litex Lovetch, Denizlisport u Turskoj, te ruski Kuban Krasnodar.

U dresu reprezentacije BiH odigrao je 33 utakmice.