VIJESTI

MEMO: "Farma" je postala dno dna

Reality show fizičkim obračunom završio sedmo izdanje

E. BAKIĆ - E. SKENDEROVIĆ

1.7.2016

Sedma sezona šoua realnosti "Farma" završena je preksinoć, a obilježile su je, kao nikad do sada, burne svađe i tuče između takmičara.

Najteže uvrede

Za glavnu nagradu u iznosu od 50.000 eura, u sedmoj sezoni "Farme" borilo se 24 takmičara, a pobjedu je, nakon višesatnog glasanja, ponovo odnijela Jelena Golubović, koja je trijumfirala i 2013. godine u petoj sezoni. Čak ni veliko finale nije moglo proći dostojanstveno te se u centru fizičkog obračuna ponovo našla Saška Karan, koja je nasrnula na Mikija Mećavu čim je kročio u studio. Ubrzo je interveniralo osiguranje, a salve uvreda su se nastavile među takmičarima. 

Netrpeljivost među učesnicima je vladala tokom cijelog boravka na imanju u Lisoviću, a posljednji u nizu incident zabilježili su Lepi Mića i igračica Gorana Aleksić. Svađa koju su započeli dostigla je vrhunac i u fizičkom obračunu, kad je Lepi Mića prvo pljunuo u lice igračici, a potom nasrnuo na nju i uhvatio je za vrat.

Iako farmeri konkretan povod za svađu nisu imali, razmjenjivali su niz najtežih uvreda, a produkcija je nerijetko morala cenzurirati prijenos, kako zbog njihovog vulgarnog rječnika, tako i zbog čestih fizičkih obračuna koji su ukazali da je nasilje dobilo dramatične obrise i oblike.

Sulejman Haljevac Memo, pobjednik četvrtog izdanja "Farme", istaknuo je da se nada da će naredno izdanje srbijanskog rijalitija biti pozitivnije i zanimljivije.

memo-haljevac-21

Haljevac: Degutantni i vrlo prosti

- Ovi šoui su postali degutantni i veoma prosti. To više nije igra znanja i borba s iskušenjem nego izlog za starlete. Nažalost, mnogo ljudi to i dalje gleda, lažu da gledaju Discovery, a jedva čekaju da čuju i vide ko će se s kim i kad sukobiti. Iskreno, „Farma" je postala dno dna, ali mislim da su učesnici namjerno vulgarniji da bi bili interesantniji i što duže trajali. Sve što sam pročitao o „Farmi" bilo je najgore, tako da nemam neko mišljenje o pobjednici - kazao je Haljevac.

Naboj i frka

Nazif Gljiva, koji je bio učesnik „Farme" 2013. godine, naglašava da osuđuje psovke i vrijeđanja koja se dešavaju za novac.

nazif-gljiva100

Gljiva: Lažirano i isforsirano do kraja

- Bez naboja i frke „Farma" ne bi bila zanimljiva, a to što Lepi Mića psuje je krivično djelo i do kraja je nepristojan. Takmičari postanu drugačiji kad uđu na imanje, nego što su u običnom svijetu jer svi oni u sebi nose dio negativnosti. Da bi došao do izražaja u šouima kakva je „Farma" jedina nada je da budeš što gori, a što se tiče Jelene Golubović i njene pobjede to mi je pod lupom sumnje i djeluje mi lažirano i isforsirano do kraja. Danas je sve dozvoljeno i pristupačno za gledanje, ne samo „Farma" nego i gori sadržaji, ali ovaj bi šou mogao biti simpatičniji, zanimljiviji, bolje ili makar malo kulturnije osmišljen - smatra Gljiva.

Prijetnje smrću 

Nakon superfinala "Farme", Jeleni Golubović su uputili prijetnje smrću, pišu srbijanski mediji. Otkako traje rat između Jelene i Mikija Mećave, izvori bliski rediteljici tvrde da ona putem društvenih mreža redovno dobiva prijetnje te je njena pobjeda gorkog okusa.