VIJESTI

SAZNAJEMO Počinje obnova platoa "Skenderije"

Sljedeće sedmice potpisivanje ugovora s "Unigradnjom"

E. D.

1.7.2016

Drugoplasirana firma na tenderu za obnovu platoa Centra „Skenderija“ odustala je od žalbe, tako da će potpisivanje ugovora o izvođenju radova s najpovoljnijim izabranim izvođačem, firmom "Unigradnja" biti potpisan već naredne sedmice, potvrdio je za "Avaz" Amer Kapo, vršilac dužnosti direktora „Skenderije“.

Tri mjeseca

Na ovaj način napokon će krenuti godinama najavljivana obnova dotrajalog i oronulog platoa, koji predstavlja ruglo u centru grada. Radovi će koštati 904.000 KM, a rok za njihov završetak je tri mjeseca.

amer-kapo-feb16-ak-3

Kapo: Radovi nakon Bajrama

- Nakon potpisivanja ugovora, izvođač ima rok od 15 dana da uđe u posao. Nadamo se da će se to odmah desiti i da ćemo radove na platou ugledati već u prvoj sedmici nakon Bajrama - rekao je Kapo.

Nove ploče

Podsjećamo, zbog oštećenih ploča na platou godinama prokišnjavaju i poslovni prostori u Privrednom gradu, a u sklopu radova bit će postavljene nove kvalitetne i lijepo dizajnirane ploče. Također, bit će postavljena i nova hidroizolacija.

Od Ledene dvorane preusmjeren milion KM

Kako smo ranije pisali, Vlada KS je odlučila dati zeleno svjetlo Upravi Centra ''Skenderija'' da planiranih milion KM za obnovu krova Ledene dvorane preusmjeri za ovaj projekt. Razlog je vraćanje na doradu projekta za krov Ledene dvorane, pa će ovaj novac biti iskorišten za detaljnu obnovu uništenog centralnog platoa.