NOGOMET

"Mladost" slavi 90. rođendan

Vrijedni jubilej kluba iz Kotor Varoši

Srna

1.7.2016

Fudbalski klub "Mladost" iz Kotor Varoša ove godine slavi 90 godina rada. Kotorvaroški trećeligaš jedan je od najstarijih sportskih klubova u Republici Srpskoj u čijoj je bogatoj istoriji ostalo zapisano da je "Mladost" 1988. godine savladala banjalučki "Borac", samo sedam dana nakon što su Banjalučani osvojili Kup Jugoslavije.

Predsjednik "Mladosti" Rajko Ponorac ističe da su povodom jubileja planirane prijateljska utakmica i svečana akademija.

"Planiramo i da štampamo odgovarajuću publikaciju i upriličimo izložbu fotografija da bi se građani informisali o decenijskom trajanju ovog popularnog sportskog kolektiva", rekao je Ponorac.

On je istakao da očekuje pomoć u organizaciji proslave 90 godina FK "Mladost" od fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH, kao i od resornog ministarstva Republike Srpske.

Povodom obilježavanja jubileja imenovan je i Organizacioni odbor na čijem čelu je načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović.

Na prvoj sjednici Organizacionog odbora biće utvrđen termin obilježavanja jubileja, a kompletan program biće održan na Trgu Miljana Miljanića, legendarnog fudbalskog trenera, koji se nalazi ispred stadiona na kojem svoje utakmice igra "Mladost".