NOGOMET

ODLIČAN REZULTAT Radnik neporažen na gostovanju kod Beroea

Prva utakmica prvog pretkola Evropa lige

D. K.

30.6.2016

Nogometaši bijeljinskog Radnika ostali su večeras neporaženi na gostovanju kod bugarskog sastava Beroe Stara Zagora, u prvoj utakmici prvog pretkola Evropa lige.

Bila je ovo prva evropska utakmica za sastav iz Bijeljine, koji će imati priliku da za sedam dana u Banjoj Luci pokuša osigurati prolaz dalje.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Radnik već u petoj minuti, ali Obradović na odličan centaršut Zeljkovića prebacuje gol sa dva metra.

Beroe je stvorio šansu u 13. minuti, šutirao je Kolev iskosa sa lijeve strane, ali je lopta otišla pored gola.

Dvije minute kasnije u dva navrata ponovo je zaprijetio domaći sastav. Najprije je glavom šutirao Kolev, ali je Lučić loptu izbio u korner. Nakon toga šut Panajotova.

U 22. minuti uslijedila je solidna šansa za Radnik. Zeljković je centrirao sa desne strane, ali je Đurić bio za korak kratak.

Radnik je preko Đurića imao priliku u 40. minuti, ali je lopta nakon njegovog šuta otišla visoko iznad gola.

U drugom poluvremenu prvu ozbiljniju priliku bilježimo u 68. minuti, kada je Stokić nakon duplog pasa sa Obradovićem šutirao sa nekih 23-24 metra, ali je domaći golman dobro intervenisao.

Do kraja vrijedi izdvojiti još dvije šanse za Radnik preko Jankovića i Obradovića, ali se rezultat nije mijenjao.

Sastavi

Beroe Stara Zagora: Blagoj Makindžiev, Vencislav Vasilev, Ilir Milanov, Hristofor Hubčev, Veselin Penev (C), Vasil Panajotov, Nemanja Milisavljević, Aleksandar Vasilev, Erik Počanski, Georgi Božilov, Aleksandar Kolev.

Radnik Bijeljina: Mladen Lučić, Nikola Čelebić, Mladen Zeljiković, Jovo Kojić, Samir Memišević (C), Dino Beširović, Dušan Martinović, Velibor Đurić, Joco Stokić, Aleksandar Vasić.