CRNA HRONIKA

SUDAR ŠLEPERA I GOLFA: Preminuo 46-godišnjak, jedan dječak smješten na odjel intenzivnog liječenja

Udes na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice kod Maglaja

E. Trako

30.6.2016

22.35 Nakon nesreće koja se danas oko 18 sati dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice, općina Maglaj, u Kantonalnoj bolnici Zenica preminuo je 46-godišnji muškarac D.R. iz Maglaja.

Iz zeničke bolnice je potvrđeno da je muškarac dovezen u pratnji medicinskog tehničara Hitne pomoći Maglaj pri kraju životnih funkcija. Iako su doktori pokušali reanimaciju, D.R. nije preživio.

U nesreći su povrijeđena i dva dječaka, od kojih je jedan smješten na Odjel intenzivnog liječenja. On je zadobio povrede stomaka, ali su mu životni parametri stabilni.

Drugi povrijeđeni dječak zadobio je ogrebotine na rukama.

20.31 Kako saznaje reporter "Avaza" na licu mjesta, šleper je vozio Milan Mijanović, a sve povrijeđene osobe nalazile su se u Golfu.

- Udario sam se u ruku i lijevu nogu, kako sam se prevrtao - kazao je Mijanović (u plavoj majici na fotografiji), koji je u šoku.

On nije zatražio ljekarsku pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna povrijeđena osoba preminula je od zadobijenih povreda.

20160630-202458

20.11 Na magistralnom putu M-17, u mjesto Poljice kod Maglaja, oko 18 sati došlo je do teške saobraćajne u kojoj su teško povrijeđene tri osobe.

U nesreći su učestvovali kamion šleper i putničko vozilo Golf 3. 

Vozač kamiona, u nastojanju da izbjegne direktan sudar, što mu nije uspjelo, probio je bankinu i završio u rijeci Bosni, dok je Golf doslovno smrksan. 

Hitna pomoć prevezla je tri osobe u Kantonalnu bolnicu Zenica, a kako smo saznali, svi se nalaze u teškom stanju.

Inače, cesta M-17 prozvana je "cestom smrti" zbog čestih saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodima koji se dešavaju na ovom putu.